onsdag 27 januari 2010

Det vankas grahamsbullar...

som just nu står på jäsning. Jag är inte direkt proffs på bakning så vi får väl avvakta resultatet om ca. 1 1/2 timme. Tror att barnen får var testpanel...

Återkommer med mer info. samt receptet om det lyckades...

Update: Smakar riktigt gott...

Recept - Grahamsbullar 20st

50g jäst
50g smör
5dl mjölk
2msk socker eller sirap
2 tsk salt
9dl grahamsmjöl + 4dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av degspadet på jästen och lös upp. Tillsätt resten av degspadet samt alla övriga ingredienser - spara ca. 1/2dl av mjölet till utbaket. Bearbeta väl och låt sedan jäsa 30 minuter. Knåda till degen och dela upp den i 20 bitar som formas till runda bullar. Lägg på plåt och låt jäsa övertäckta i ca. 30 minuter. Grädda i ugnen 225 grader i ca. 10 minuter. Låt svalna under bakduk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar