torsdag 28 maj 2009

Blåbärsmums med kokostäcke...

(Foto: Hans Desser)
4-6 portioner
1 1/2-2 paket frysta blåbär
1 msk fruktsocker
2 tsk malen ingefära
50g smör
2 ägg
1/2 dl fruktsocker
4 dl kokosflingor
Att servera till:
2-3dl grekisk yoghurt eller vispgrädde
ev. färska blåbär
Sätt ugnen på 175grader. Lägg blåbären i en ugnssäker form. Strö över 1 msk fruktsocker och ingefäran. Smält smöret i en kastrull. vispa ägg och 1/2dl fruktsocker för hand så att det blandas ordentligt. Rör i det smälta smöret och kokosflingorna. Bred blandningen över blåbären och grädda i ugn i 20 minuter. Servera med tjock grekisk yoghurt eller vispad grädde.
Mums...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar