fredag 1 maj 2009

Grillrecept...

(Bild från www.arla.se)

Kalkonspett med tomat- och basilikasås

Variera grillspetten med kalkon.
Servera med smaksatt crème fraiche och sallad.

Ingredienser - 4 port:
600 g kalkonfilé

Marinad:
2 msk olja
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 msk japansk soja
1 msk honung
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 pressad vitlöksklyfta

2 dl Creme Fraiche tomat&basilika

Gör så här: Skär kalkonköttet i ca 2 cm stora bitar. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Låt marinera i 3-4 tim. Trä upp köttet på spett. Grilla spettet runt om över glöden 8-10 min. Servera med en klick créme fraiche tomat & basilika. Servera med sallad och bröd.

Recept från www.arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar